Broskvový džem s medem
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyBroskve
- 600gramůMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůGelfix Extra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
83 g
Postup přípravy
- 1Omyté broskve rozkrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Větší polovinu broskví vložíme do hrnce a za stálého míchání na silném ohni rychle přivedeme k varu. Potom ještě vaříme, aby se vypařila třetina šťávy. Vaříme asi 30 minut.
- 2Do hrnce přimícháme zbylé broskve, půlku medu a vanilkový cukr. Pokračujeme ve vaření 5 minut. Následovně vmícháme zbylý med, želírovací přípravek a opěr stálým mícháním vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně.
- 3Hotovým a ještě horkým džemem naplníme teplé skleničky, které ihned uzavřeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom převrátíme, necháme vychladnout a uložíme na studené místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.