Broskvový koláč s hroznovým vínem
65 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 400gramůKompot broskvový
- 100gramůHroznové víno
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kompotované broskve scedíme, hroznové víno otrháme, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a smícháme s broskvemi. Dva stejné pláty listového těsta rozložíme na pracovní stůl, jeden pokryjeme ovocem a druhý nařežeme na silnější proužky.
- 2Plech pomažeme tukem, na něj položíme celý plát těsta s ovocem, překryjeme proužky těsta z druhého plátu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme moučkovým cukrem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut. Teplotu trouby snížíme na střední stupeň a pečeme dalších 30 minut.
- 3Koláč na plechu necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.