Broskvový koláč s hroznovým vínem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotované broskve scedíme, hroznové víno otrháme, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a smícháme s broskvemi. Dva stejné pláty listového těsta rozložíme na pracovní stůl, jeden pokryjeme ovocem a druhý nařežeme na silnější proužky.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, na něj položíme celý plát těsta s ovocem, překryjeme proužky těsta z druhého plátu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme moučkovým cukrem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut. Teplotu trouby snížíme na střední stupeň a pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Koláč na plechu necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.