Broskvový kompot dochucený citronem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve omyjeme, krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a vložíme do něj broskve. Cca 5-8 minut povaříme a zakápneme šťávou vymačkanou z 1 citronu.
  • 2
    Poté roztok slijeme, svaříme, vložíme zpět ovoce a ještě několik minut společně vaříme. Vše rozdělíme do sklenic, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 30 minut při teplotě 85°C. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.