Broskvový kompot dochucený citronem
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBroskve
- 250gramůCukr krystal
- 5decilitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Cukr rozmícháme ve vodě a vložíme do něj broskve. Cca 5-8 minut povaříme a zakápneme šťávou vymačkanou z 1 citronu.
- 2Poté roztok slijeme, svaříme, vložíme zpět ovoce a ještě několik minut společně vaříme. Vše rozdělíme do sklenic, uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 30 minut při teplotě 85°C. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.