Broskvový kompot ve vinném nálevu
40 min.
Ingredience
- 4kilogramyBroskve
- 2litryVoda pitná
- 700gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 3decilitryVíno bílé
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
102 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.
- 2Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.
- 3V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.