Broskvový kompot ve vinném nálevu

40 min.

Ingredience

    • 4kilogramyBroskve
    • 2litryVoda pitná
    • 700gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 3decilitryVíno bílé
    • 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
6 g
Cukr
102 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme cukr krystal a vanilkový cukr. Spolu přivedeme k varu. Hrnec stáhneme ze sporáku, vlijeme víno s citronovou šťávou, vše dobře zamícháme.
  • 2
    Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vyndáme packy. Půlky broskev skládáme do skleníček. Zalijeme horkým nálevem a ihned je víčky uzavřeme.
  • 3
    V zavařovacím hrnci kompoty sterilizujeme při 85 stupních 20 minut. Vychladlé skleníčky uskladníme na tmavém a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.