Broskvový likér

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramBroskve
    • 1decilitrVoda pitná
    • 5gramůKyselina citrónová
    • 3mililitryPektolytický enzym
    • 400gramůCukr krupice
    • 150mililitrůBrandy peach
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme broskvový extrakt šťávy: 1 kg zralých broskví omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a pokrájíme je na malé kousky.
  • 2
    V nerezovém hrnci zahřejeme na 40°C 1 dl vody s 5 g kyseliny citrónové. Pak do roztoku přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přidáme pektolytického enzymu (3 ml/litr) a nahrubo ovoce rozmixujeme.
  • 3
    Takto získáme co nejvíce šťávy. Po 15 minutách ovoce vylisujeme a 1 litr čisté šťávy, zbavené všech pevných součástí, přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Musí se odpařit voda, až šťávy bude 800 ml. Pak přimícháme 200 g - 400 g cukru a vaříme asi 2 minuty - stále sbíráme pěnu.
  • 4
    Po ochlazení na 40°C šťávu profitrujeme. Smícháme 800 ml šťávy s 150 ml vysokoprocentní destilátu, min. 80% objem. jednotek - destilát volíme pode druhu ovoce. Pokud použijeme neutrální destilát, musíme jej kombinovat minimálně 1:1 s odrůdovým destilátem. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.