Broskvový likér
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBroskve
- 1decilitrVoda pitná
- 5gramůKyselina citrónová
- 3mililitryPektolytický enzym
- 400gramůCukr krupice
- 150mililitrůBrandy peach
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme broskvový extrakt šťávy: 1 kg zralých broskví omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a pokrájíme je na malé kousky.
- 2V nerezovém hrnci zahřejeme na 40°C 1 dl vody s 5 g kyseliny citrónové. Pak do roztoku přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přidáme pektolytického enzymu (3 ml/litr) a nahrubo ovoce rozmixujeme.
- 3Takto získáme co nejvíce šťávy. Po 15 minutách ovoce vylisujeme a 1 litr čisté šťávy, zbavené všech pevných součástí, přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Musí se odpařit voda, až šťávy bude 800 ml. Pak přimícháme 200 g - 400 g cukru a vaříme asi 2 minuty - stále sbíráme pěnu.
- 4Po ochlazení na 40°C šťávu profitrujeme. Smícháme 800 ml šťávy s 150 ml vysokoprocentní destilátu, min. 80% objem. jednotek - destilát volíme pode druhu ovoce. Pokud použijeme neutrální destilát, musíme jej kombinovat minimálně 1:1 s odrůdovým destilátem. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.