Broskvový salát ve víně

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramBroskve
    • 2litryVoda pitná
    • 5decilitrůVíno bílé
    • 30gramůCukr moučkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu a přelijeme jí broskve, které máme v misce. Necháme je trochu vychladnout a oloupeme. Potom broskve rozpůlíme, vyhodíme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem, zalijeme vychlazeným vínem. Misku přiklopíme, vložíme ji do lednice 30 minut chladit.
  • 2
    Mandlové lupínky vložíme do suché teflonové pánvičky a opražíme je.
  • 3
    Vychlazený salát rozdělíme do salátových mističek, ovoce posypeme praženými mandlemi a salát podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.