Broskvový salát ve víně
20 min.
Ingredience
- 1kilogramBroskve
- 2litryVoda pitná
- 5decilitrůVíno bílé
- 30gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu a přelijeme jí broskve, které máme v misce. Necháme je trochu vychladnout a oloupeme. Potom broskve rozpůlíme, vyhodíme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme vanilkovým a moučkovým cukrem, zalijeme vychlazeným vínem. Misku přiklopíme, vložíme ji do lednice 30 minut chladit.
- 2Mandlové lupínky vložíme do suché teflonové pánvičky a opražíme je.
- 3Vychlazený salát rozdělíme do salátových mističek, ovoce posypeme praženými mandlemi a salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.