Broskvový šerbet
10 min.
Ingredience
- 3kusyBroskve
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaLikér broskvový
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Broskve překrojíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.
- 2Zmrazené broskve rozmixujeme.
- 3Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek nebo pohárů, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.