Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.
  • 3
    Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
  • 4
    Uložíme do lednice, než budeme zapékat.
  • 5
    Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.
  • 6
    Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.