Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone
20 min.
Ingredience
- 4kusyMango
- 1lžíceRum
- 200gramůJogurt bílý
- 1,5lžičkyZázvor mletý
- 6lžicCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusLimetka
- 1hrstMáta
- 250gramůMascarpone
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.
- 2Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.
- 3Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
- 4Uložíme do lednice, než budeme zapékat.
- 5Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.
- 6Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.