Brumík
55 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaTresť vanilková
- 170gramůCukr krystal
- 6lžicOlej rostlinný
- 6lžicVoda pitná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusPudink vanilkový
- 1lžíceKakao - prášek
- 3gramyMouka pšeničná hrubá
- Na formu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na namazání
- 3lžíceNutella
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2159 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
124 g
Sacharidy
239 g
Vláknina
5 g
Cukr
172 g
Postup přípravy
- 1Formu medvídka vymažeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.
- 2Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme olej a horkou vodu a dobře ušleháme. Poté vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pudinkem, citronovou kůru a vanilkovou tresť.
- 3Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ji do pacek, čumáku, bříška a oček formy. Poté do formy vlijeme zbylé těsto.
- 4V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zchladlého medvídka vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podélně rozřízneme, natřeme nutellou, přiklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.