Brumík

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2159 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
124 g
Sacharidy
239 g
Vláknina
5 g
Cukr
172 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu medvídka vymažeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.
  • 2
    Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme olej a horkou vodu a dobře ušleháme. Poté vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pudinkem, citronovou kůru a vanilkovou tresť.
  • 3
    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ji do pacek, čumáku, bříška a oček formy. Poté do formy vlijeme zbylé těsto.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zchladlého medvídka vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podélně rozřízneme, natřeme nutellou, přiklopíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.