Bruschetta s kozím sýrem a rajčaty
25 min.
Ingredience
- 455gramůRajčata Cherry
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůSýr kozí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 4lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 4krajíceChléb italský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
795 mg
Postup přípravy
- 1Rozpálíme si troubu na 220 ˚C. Cherry rajčata na větvičce dáme do kastrůlku, pokapeme je olejem, rozetřeným česnekem, posypeme tymiánem a pečeme asi 15 minut, dokud nezměknou. Potom rajčata rozdělíme na 4 přibližně stejné porce, na kterých zachováme kousek větvičky.
- 2Na troubě zapneme gril a na grilu opečeme z každé strany italský chléb dozlatova a poté každý krajíc italského chleba namažeme pastou tapenade, přidáme kousky kozího sýra a doplníme rajčaty na větvičce, pokapeme šťávou z kastrůlku a posypeme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.