Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem
30 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata Cherry
- 4kusyTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 4krajíceCiabatta
- 4lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 60gramůSýr kozí
- 1hrstBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.
- 3Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.
- 4Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.
- 5Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.