Bruselské kapustičky s jablky
23 min.
Ingredience
- 500gramůKapusta růžičková
- 800mililitrůVoda pitná
- 2kusyJablka
- 1,2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaZázvor mletý
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké měsíčky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Kapustičky vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 3V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli osmažit jablka. Když jsou jablka poloměkká, přidáme kapustičky, zasypeme zázvorem, vmícháme smetanu a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.