Bruselské kapustičky s jablky

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké měsíčky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Kapustičky vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli osmažit jablka. Když jsou jablka poloměkká, přidáme kapustičky, zasypeme zázvorem, vmícháme smetanu a chvíli povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.