Brusinková omáčka k drůbeži

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.
  • 2
    Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.