Brusinková omáčka k drůbeži
30 min.
Ingredience
- 1kusPomeranč
- 100gramůJablka
- 150mililitrůVoda pitná
- 220gramůCukr krystal
- 450gramůBrusinky
- 1kusSkořice celá
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.
- 2Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.