Brusinková omáčka s rostbífem
65 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno červené
- 200gramůCukr krupice
- 5gramůCitronová kůra
- 1kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 200gramůBrusinky
- 10gramůKoření mexické
- 2lžíceOmáčka hot salsa
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůJíška instantní
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.