Brusinková omáčka s rostbífem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.