Brusinkové cookies
35 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 3lžíceSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceMed akátový
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 4lžíceBrusinky sušené
- 4lžíceŘecký jogurt
- Těsto
- 2kusyBroskve
- 3lžíceKarob
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSirup javorový
- 1špetkaSůl mořská
- 4gramyBrusinky sušené
- 2lžíceSlunečnice jádra
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyté čerstvé broskve ponoříme do horké vody na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a vidličkou je rozmačkáme na kaši (nebo je rozmixujeme). Přidáme k nim strouhaný kokos, tmavý karob, vejce, javorový sirup, špetku soli a vše dobře promícháme. Pak přidáme nesířené brusinky a loupaná slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme a lžicí klademe z ovocné směsi malé hromádky na připravený plech.
- 2Připravíme si krém: v misce vyšleháme Lučinu s medem a pár kapkami citrónové šťávy.
- 3Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Upečené vychladlé ovocné sušenky - cookies - potřeme krémem, ozdobíme brusinkami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.