Brusinkové koláčky se sýrem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Zapékací formičky (asi 18 ks), vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  • 2
    Těsto: Parmezán nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přisypeme cukr a promícháme. V druhé míse důkladně rozšleháme mléko s 2 celými vejci, roztok důkladně promícháme se změklým máslem a ochutíme špetkou soli. Přimícháme 3/4 použitého množství brusinek a zbytek brusinek odložíme na posypání před pečením.
  • 3
    Poté obě směsi ihned zpracujeme rukama do hladkého těsta, protože kypřící prášek do pečiva ve spojení s tekutými surovinami rychle pracuje.
  • 4
    Hotové těsto rozdělíme do vymazaných formiček, na těsto dáme odložené brusinky, rozdělíme na koláčky strouhaný sýr a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezezlátnou. Hotové koláčky necháme chvíli chladnout ve formičkách a polovychladlé je z formiček vyklepneme a necháme dovychlanout na děrovaném podkladu, aby pára rovnoměrně vycházela. Koláčky servírujeme studené, jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.