Brusinkové koláčky se sýrem
60 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krystal
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůBrusinky
- 100gramůSýr Parmezán
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Zapékací formičky (asi 18 ks), vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Těsto: Parmezán nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přisypeme cukr a promícháme. V druhé míse důkladně rozšleháme mléko s 2 celými vejci, roztok důkladně promícháme se změklým máslem a ochutíme špetkou soli. Přimícháme 3/4 použitého množství brusinek a zbytek brusinek odložíme na posypání před pečením.
- 3Poté obě směsi ihned zpracujeme rukama do hladkého těsta, protože kypřící prášek do pečiva ve spojení s tekutými surovinami rychle pracuje.
- 4Hotové těsto rozdělíme do vymazaných formiček, na těsto dáme odložené brusinky, rozdělíme na koláčky strouhaný sýr a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezezlátnou. Hotové koláčky necháme chvíli chladnout ve formičkách a polovychladlé je z formiček vyklepneme a necháme dovychlanout na děrovaném podkladu, aby pára rovnoměrně vycházela. Koláčky servírujeme studené, jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.