Brusinkové kostky s rumovou polevou
70 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr krystal
- 250gramůCukr moučkový
- 350gramůMandle mleté
- 1lžíceLimetková kůra
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3lžícePomerančová šťáva
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná
- 120gramůBrusinky sušené
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- Poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 8lžicRum
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
653 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme žloutky s moučkovým a krystalovým cukrem. Potom přimícháme mleté mandle, limetkovou kůru, limetkovou a pomerančovou šťávu a důkladně promícháme.
- 2Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který poté opatrně pomocí vařečky zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme sušené brusinky, mouku a kypřicí prášek do pečiva.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Troubu předehřejeme na 180°C a těsto pečeme asi 40 minut. Po upečení plech vyndáme z trouby a korpus necháme vychladnout.
- 4V kastrůlku smícháme moučkový cukr s rumem a zahříváme, dokud se rum s cukrem řádně nespojí.
- 5Z upečeného korpusu vykrajujeme kostky a povrch poléváme rumovou polevou. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.