Brusinkový kompot z rybízu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.
  • 2
    Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.