Brusinkový kompot z rybízu
30 min.
Ingredience
- 30gramůCukr želírovací
- 450gramůCukr krupice
- 1500gramůRybíz červený
- 250gramůRybíz černý
- 60gramůCitrony
- 100gramůPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Červený a černý rybíz zbavíme stonků, kuličky propláchneme pod tekoucí vodou, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, citron a pomeranč nakrájíme na drobné kostičky i s kůrou a přidáme k rybízu. Přisypeme cukr, špetku soli a skořice, přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr nebo gelfix, pektogel nebo jiný želírovací přípravek a povaříme asi 2 minuty. Kompot rozlijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a zavařujeme přibližně 7 minut.
- 2Kompot používáme všude tam, kde potřebujeme brusinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.