Bryja z Opavska a Ostravska
35 min.
Ingredience
- 250gramůŠvestky
- 250gramůHrušky
- 4špetkySkořice mletá
- 3kusyHřebíček
- 3lžíceCukr krupice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůJablka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.
- 2Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.