Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem
25 min.
Ingredience
- Příloha
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůUzené maso vařené
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 120gramůSýr Brynza
- 2lžíceSmetana 6% (do kávy)
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
46 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
275 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.
- 2Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.
- 3V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.
- 4Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.