Brynzové halušky se škvarky

25 min.
Slovensko

Ingredience

    • 350gramůMouka polohrubá
    • 1kusVejce slepičí
    • 5gramůSůl
    • 120mililitrůVoda pitná
    • 80gramůSádlo škvařené
    • 120gramůVepřové škvarky
    • 160gramůSýr Brynza
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody, osolíme a vymícháme měkké těsto.
  • 2
    Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí osolené vody, od síta těsto odkrajujeme nožem, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Povaříme dvě minuty, scedíme a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobenou brynzou.
  • 3
    V pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme pokrájené škvarky, chvíli smažíme a nalijeme na halušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.