Brynzové halušky se škvarky
25 min.
Ingredience
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 80gramůSádlo škvařené
- 120gramůVepřové škvarky
- 160gramůSýr Brynza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody, osolíme a vymícháme měkké těsto.
- 2Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí osolené vody, od síta těsto odkrajujeme nožem, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Povaříme dvě minuty, scedíme a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobenou brynzou.
- 3V pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme pokrájené škvarky, chvíli smažíme a nalijeme na halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.