Brynzové tyčinky
50 min.
Ingredience
- 300gramůSýr Brynza
- 300gramůMouka polohrubá
- 160gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůVepřové škvarky
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 30gramůSezam - semena
- 30gramůKmín celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
166 mg
Postup přípravy
- 1Na vál přesejeme mouku, posypeme kypřicím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 150 g másla, pomleté škvarky, brynzu, nastrouhaný sýr, sezamové semínka. Vlijeme mléko a rukama vypracujeme vláčné těsto, které válečkem rozválíme, vykrajujeme tyčinky o průměru 1 cm v délce přibližně 8 cm. Skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do předehřáté trouby a kde je pečeme do zlatohnědé barvy přibližně 20 minut.
- 2Pozorně hlídejte průběh pečení, každá trouba peče trochu jinak.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.