Brynzovník

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
128 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch.
  • 2
    Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet.
  • 3
    Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.