Brynzovník
65 min.
Ingredience
- 15gramůTuk
- 60gramůMáslo čerstvé
- Krém
- 200gramůSýr Brynza
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůKopr čerstvý
- 3gramySůl
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3gramySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
128 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme rozdrobené droždí, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout, občas jej prohněteme, abychom z něj dostali ven vzduch.
- 2Mezitím připravíme náplň. Do rozdrobené brynzy přidáme změklé máslo, smetanu, žloutek, sůl a posekaný kopr, vymícháme hladký krém a necháme zatím odležet.
- 3Z těsta vyválíme dva pláty. Jeden plát položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme brynzovým krémem a zakryjeme druhým plátem těsta. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 35 minut, vyndáme a necháme vychladnout. Nakrájíme na porce a podáváme jako slaný moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.