Brynzový koláč

70 min.
Slovensko

Ingredience

    • 30gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 100gramůSýr Brynza
    • 50mililitrůOlej stolní
    • 3lžičkyPaprika mletá sladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku se solí smícháme v míse.
  • 2
    Ze 100ml vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který s vejcem, olejem a zbylým mlékem přidáme k mouce.
  • 3
    Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a 40 minut necháme kynout.
  • 4
    Poté těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a prsty vytvarujeme 2cm okraj, který potřeme olejem.
  • 5
    Ušleháme smetanu se solí, vmícháme rozšlehaná vejce a směs rozetřeme na těsto.
  • 6
    Posypeme sýrem, lžičkou rozmístíme kopečky brynzy smíchané s paprikou.
  • 7
    Pečeme na 225 stupňů, když začne koláč růžovět dopékáme na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.