Brynzový koláč
70 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Brynza
- 50mililitrůOlej stolní
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku se solí smícháme v míse.
- 2Ze 100ml vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který s vejcem, olejem a zbylým mlékem přidáme k mouce.
- 3Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a 40 minut necháme kynout.
- 4Poté těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a prsty vytvarujeme 2cm okraj, který potřeme olejem.
- 5Ušleháme smetanu se solí, vmícháme rozšlehaná vejce a směs rozetřeme na těsto.
- 6Posypeme sýrem, lžičkou rozmístíme kopečky brynzy smíchané s paprikou.
- 7Pečeme na 225 stupňů, když začne koláč růžovět dopékáme na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.