Bublanina s jahodami
55 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůJahody zahradní
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
- 3V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 4Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
- 5Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.