Bublanina s jahodami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
  • 3
    V míse smícháme mléko, zbytek krupicového cukru, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 4
    Žáruvzdornou formu nebo pekáč vymažeme částí másla, vlijeme těsto, posypeme ho jahodami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
  • 5
    Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.