Bublanina s rybízem
60 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůRybíz červený
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rybíz otrháme ze stonků, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
- 3V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 4V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme ho rybízem a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- 5Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.