Bublanina z bílků
50 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 120gramůMouka polohrubá
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůVišně
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo.
- 2Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi).
- 3Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
- 4Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.