Bublanina z bílků

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo.
  • 2
    Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými čerstvými višněmi (nebo okapanými kompotovanými višněmi).
  • 3
    Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
  • 4
    Upečenou bublaninu pocukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.