Bucatini s vejci a artyčoky

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
36 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájenou najemno a pancetu nakrájenou na tenké plátky orestujeme /asi 5 minut/ve velké pánvi na rozpáleném oleji.Přidáme artyčoky nakrájené na tenké plátky.Předem artyčoky očistíme,zbavíme špičky,tvrdých částí a zkadeřeného vnitřku.Vaříme deset minut.Přidáme suché bílé víno,sůl podle chuti a vaříme 15 minut /dokud artyčoky nezměknou/.
  • 2
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme je a přidáme do pánve k artyčokové omáčce.Promícháme a přidáme ušlehané,osolené vajíčko a nastrouhané pecorino.Tři minuty mícháme na silném ohni.
  • 3
    Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.