Bucatini s vejci a artyčoky
55 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4kusyArtyčoky
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 90gramůPancetta
- 1kusCibule
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
36 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájenou najemno a pancetu nakrájenou na tenké plátky orestujeme /asi 5 minut/ve velké pánvi na rozpáleném oleji.Přidáme artyčoky nakrájené na tenké plátky.Předem artyčoky očistíme,zbavíme špičky,tvrdých částí a zkadeřeného vnitřku.Vaříme deset minut.Přidáme suché bílé víno,sůl podle chuti a vaříme 15 minut /dokud artyčoky nezměknou/.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme je a přidáme do pánve k artyčokové omáčce.Promícháme a přidáme ušlehané,osolené vajíčko a nastrouhané pecorino.Tři minuty mícháme na silném ohni.
- 3Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.