Bůček s rumem a javorovým sirupem
105 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1decilitrOlej olivový
- 60gramůKoření grilovací
- 6gramůSůl
- Na omáčku
- 120mililitrůSirup javorový
- 100gramůCukr třtinový
- 80mililitrůRum
- 40mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 3gramySkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1162 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
105 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
279 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat.
- 2Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
- 3Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.