Bůček s rumem a javorovým sirupem

105 min.
Evropa

Ingredience

  • Na omáčku
    • 120mililitrůSirup javorový
    • 100gramůCukr třtinový
    • 80mililitrůRum
    • 40mililitrůOcet vinný
    • 40mililitrůPomerančová šťáva
    • 3gramySkořice mletá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1162 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
105 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
279 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček vložíme do keramické mísy, zalijeme olejem, posypeme kořením a solí, zakryjeme a necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Bůček vložíme na gril a za častého otáčení grilujeme 10 minut ze všech stran. Potom jej přemístíme na rošt se záchytnou nádobou na výpek a grilujeme 1 hodinu, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Mezitím na pánev vložíme ingredience na grilovací omáčku, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a 10 minut necháme povařit na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Hotovou omáčkou potíráme bohatě bůček a ještě 15 minut dogrilujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.