Buchta s jablkovou náplní
60 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 300gramůCukr krupice
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 750gramůJablka
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
- 20gramůSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
- 3Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Buchta s jablkovou náplní
Protože máme letos jablíček dost, rozhodla jsem se pro recept „Buchta s jablkovou náplní“. A udělala jsem dobře. Suroviny jsou levné, není jich potřeba tolik a buchta se krásně upekla. Pekla jsem ji na 200C cca 35 minut. Ale záleží na každém jakou má troubu a jak mu peče. Asi 10 minut před koncem pečení jsem zmírnila stupně na 180.