Buchta s jablkovou náplní

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
  • 3
    Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 7. 10. 2015
Buchta s jablkovou náplní
Protože máme letos jablíček dost, rozhodla jsem se pro recept „Buchta s jablkovou náplní“. A udělala jsem dobře. Suroviny jsou levné, není jich potřeba tolik a buchta se krásně upekla. Pekla jsem ji na 200C cca 35 minut. Ale záleží na každém jakou má troubu a jak mu peče. Asi 10 minut před koncem pečení jsem zmírnila stupně na 180.