Buchtičky s jahodovou náplní
55 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 125mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200gramůŽervé
- 1špetkaCitronová kůra
- 8kusůJahody zahradní
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Smícháme s trochou vlažného mléka, necháme 10 minut kynout.
- 2Do zbylého mléka zamícháme cukr, vejce, sůl a máslo, přidáme k vykynutému kvásku, vypracujeme těsto. Necháme přikryté kynout asi 30 minut.
- 3Smícháme žervé, vanilkový cukr a citronovou kůru.
- 4Vykynuté těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Do každého dáme lžíci žervé a omytou jahodu. Těsto zabalíme, buchtičky necháme ještě kynout ve vymazané formě 15 minut.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Podáváme pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.