Buchtičky s jahodovou náplní

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Smícháme s trochou vlažného mléka, necháme 10 minut kynout.
  • 2
    Do zbylého mléka zamícháme cukr, vejce, sůl a máslo, přidáme k vykynutému kvásku, vypracujeme těsto. Necháme přikryté kynout asi 30 minut.
  • 3
    Smícháme žervé, vanilkový cukr a citronovou kůru.
  • 4
    Vykynuté těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Do každého dáme lžíci žervé a omytou jahodu. Těsto zabalíme, buchtičky necháme ještě kynout ve vymazané formě 15 minut.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Podáváme pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.