Buchtičky s povidlovou náplní
75 min.
Ingredience
- 90gramůSádlo škvařené
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 350mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 150gramůPovidla švestková
- 100gramůMák mletý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přilijeme 70 gramů roztaveného sádla, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli, zalijeme mlékem a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout.
- 2Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku přivedeme k varu 200 ml mléka, přisypeme mletý mák, provaříme půl minuty a odstavíme. K máku přimícháme povidla a necháme chladnout.
- 3Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme na placku. Doprostřed každé placky položíme lžičkou náplň, těsto přes náplň překlopíme a uválíme do kuličky. Každou potřeme roztaveným sádlem.
- 4Plech vymažeme tukem a kuličky vyskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 40 minut.
- 5Upečené buchtičky odlepíme od sebe, rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.