Buchtičky s vanilkovým krémem
80 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- 1kusVanilkový lusk
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 90gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 50gramůHrozinky
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme cukr s máslem, přidáme žloutky a trochu rumu. Osolíme, promícháme s tlučenou vanilkou a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek, přisypeme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom ho vyválíme, posypeme hrozinkami a přehneme na půl. Odřezáváme kousky, ze kterých tvarujeme buchtičky. Vymažeme pekáček a skládáme do něj buchtičky vedle sebe, po stranách i na vrchu je potíráme máslem. Upečené servírujeme posypané cukrem a přelité vanilkovým krémem.
- 2Vanilkový krém - do misky dáme smetanu (125 ml), cukr (60 g), žloutky (3), máslo (10 g)a celou vanilku. Misku postavíme do hrnce s vroucí vodou a mícháme tak dlouho, až krém nezačne houstnout. Potom misku dáme stranou a mícháme krém, dokud nezchladne. Vyndáme vanilkový lusk a pro chuť přilijeme lžíci rumu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.