Buchtičky z Parker house
40 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 560gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
36 mg
Cukr
972 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí, přilijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a rozšlehané vejce, vše dukladně promícháme, přidáme mouku se solí a opět důkladně mícháme.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo, kde necháme těsto hodinu a půl kynout.
- 3Poté ho rozdělíme na dva kusy, každý vyválíme na dva obdélníky o velikosti 20 x 40 centimetrů, následně každý obdélník rozřízneme na 4 díly, takže nám vzniknou pruhy o šířce pěti centimetrů. Buchtičky nyní potřeme rozehřátým máslem a zprohýbáme tak, že bude těsto vypadat jako harmonika.
- 4Teď už jen přeneseme na olejem vymazaný plech a 15 minut pečeme v troubě (při teplotě 220 stupňů). Před podáváním pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.