Buchtičky z rýžového těsta s karobem
48 min.
Ingredience
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMouka rýžová
- 2gramySůl
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůKandované ovoce
- 100gramůCukr krystal
- 1lžičkaMouka karobová
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
1 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme cukr krystal s máslem. Vejce vyšleháme do husté pěny a smícháme s máslem a cukrem. Potom postupně přimícháváme mouku, prosátou s práškem do pečiva a směs tuku a cukru a mléko. Těsto osolíme špetkou soli a vmícháme kandované ovoce a lžičku karbonové mouky na obarvení. Zpracované těsto nalijeme do košíčků na pečení - jednu buchtičku do dvou košíčků na sobě - a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 8 minut, hlídáme, aby se buchtičky nepřipálily. Buchtičky necháme vychladnout a podáváme je jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.