Buchty domácí plněné
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 120gramůVejce slepičí
- 700mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCitrony
- 10gramůSůl
- 350gramůMáslo čerstvé
- 50gramůDroždí
- 200gramůCukr krupice
- 1500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
- 2Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme.
- 3Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme.
- 4Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena.
- 5Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
- 6Ještě teplé je podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 25. 11. 2015
Buchty domácí plněné
Dobrota...
Anonymní uživatel
út 24. 11. 2015
Buchty domácí plněné
Vynikající recept na ještě lepší buchty. Hodí se spíše na sváteční odpoledne nebo pro přátele a rodinu ke kávě, ale stojí za to.