Buchty s ořechovou drobenkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
18

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na drobenku smícháme 100g cukru, 50g mouky a mleté ořechy, prsty promneme.
  • 2
    Na těsto smícháme v míse zbylou mouku se solí a zbytkem cukru, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko a rozpuštěné máslo, rozklepneme vejce a nastrouháme kůru z citronu. Zpracujeme řidší těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Poté lžičkou odebíráme kousky těsta, zabalujeme do nich povidla a buchty vkládáme do tukem vymazané remosky.
  • 4
    Každou buchtu potřeme tukem, aby se neslepily. Posypeme drobenkou, přiklopíme a pečeme cca 25-30min dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.