Buchty s ořechovou drobenkou
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 550gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 10gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůPovidla švestková
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na drobenku smícháme 100g cukru, 50g mouky a mleté ořechy, prsty promneme.
- 2Na těsto smícháme v míse zbylou mouku se solí a zbytkem cukru, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko a rozpuštěné máslo, rozklepneme vejce a nastrouháme kůru z citronu. Zpracujeme řidší těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.
- 3Poté lžičkou odebíráme kousky těsta, zabalujeme do nich povidla a buchty vkládáme do tukem vymazané remosky.
- 4Každou buchtu potřeme tukem, aby se neslepily. Posypeme drobenkou, přiklopíme a pečeme cca 25-30min dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.