Budínská bábovka
100 min.
Ingredience
- Na bábovku
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka polohrubá
- 60gramůHrozinky
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- Na kvásek
- 15gramůDroždí
- 1decilitrMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
82 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatímco kyne, smícháme v míse mouku, vejce, máslo, cukr, hrozinky a sůl. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dělá při hnětení bubliny. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vymažeme bábovkovou formu olejem a vykynuté těsto do ní namačkáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vyklopení poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.