Bulharská vepřová pečeně s pórkem
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 600gramůPórek
- 3kusyRajčata
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusFeferony
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600gramůVepřová pečeně
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytou krkovičku nakrájíme na kostky, osolíme a na rozehřátém oleji pečeme doměkka. Upečené maso přendáme na nahřátou mísu.
- 2Do zbylého oleje přidáme omytý, na kousky nakrájený pórek, oloupanou nahrubo nakrájenou cibuli, oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, očištěné papriky nakrájené na proužky a nasekanou feferonku. Okořeníme mletou paprikou, vše promícháme a dusíme téměř doměkka.
- 3Potom přidáme maso, znovu lehce promícháme a chvíli podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.