Bulka z Parker House
35 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 560gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
34 mg
Cukr
995 mg
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí a vlijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a dvě rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.
- 3Těsto rozdělíme na 16 stejně velkých kusů, z každého vytvarujeme jednu kuličku. Ty přeneseme na olejem vymazaný plech, umístíme asi pět centimetrů daleko od sebe a počkáme 30 minut na dokynutí.
- 4Každou bulku před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Poté 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.