Bulky z žitné mouky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bulky budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.
  • 2
    V misce promícháme 250 ml vlažné vody s droždím a cukrem. Směs vlijeme do mísy, v níž jsme promíchali obě prosáté mouky (20 g mouky pšeničné odložíme na posypání válu) se solí a olejem. Těsto zpracujeme v hnětači, až se přestane lepit. Poté pod utěrkou necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto zpracujeme na pomoučeném vále, vyválíme válec, z něj krájíme asi 12 – 14 kousků. Z každého utvoříme bulku (pokud by se těsto lepilo, posypeme si dlaně hladkou moukou) a položíme na plech. Mezi bulkami necháme prostor, aby se nespojily, ještě budou kynout.
  • 4
    Připravené bulky potřeme vodou, posypeme mákem a kmínem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 60 minut kynout.
  • 5
    Vykynuté bulky pečeme v předehřáté troubě asi 20 – 25 minut do zlatova. Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.