Burgundská omáčka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůMáslo čerstvé
- 120gramůAnglická slanina
- 30gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaBobkový list
- 60gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kudrnka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500mililitrůVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
55 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a mrkev na malé kostičky, petželku a tymián posekáme najemno.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, tymián a petrželku. Okořeníme pepřem a bobkovým listem. Vše dusíme na másle 5 minut. Podlijeme vínem a vaříme 20 minut. Vaříme odkryté, aby se víno o třetinu vyvařilo.
- 3Rozpustíme 4 lžíce másla a přimícháme do něj mouku. Touto směsí zahustíme omáčku a ještě jednou necháme povařit 5 až 7 minut.
- 4Omáčku přecedíme přes jemné sítko. Vyndáme-li bobkový list, můžeme rozmixovat. Do hotové omáčky vmícháme 60 g čerstvého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.