Burgundská vejce
35 min.
Ingredience
- 10gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaBešamel
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku.
- 2Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.
- 3Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.
- 4Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.