Burgundská vejce

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na hniličku.
  • 2
    Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.
  • 3
    Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.
  • 4
    Podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.