Burgundský krém

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
750 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
  • 2
    Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici.
  • 3
    Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!
  • 4
    Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit.
  • 5
    Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.