Burgundský krém
45 min.
Ingredience
- Vanilkový krém
- 400mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceSolamyl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 500mililitrůHroznové víno
- 3gramyCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- 250mililitrůVíno červené
- 3lžíceRýžový škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
750 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- 2Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici.
- 3Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit!
- 4Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit.
- 5Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.