Burisonové knedlíky
45 min.
Ingredience
- 280gramůVejce slepičí
- 40gramůSůl
- 4000gramůKnedlíky v prášku
- 650gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
13 g
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1Knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto. Necháme je 5 minut odpočinout.
- 2Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ty ztvarujeme na šišky o průměru asi 5-6cm. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
- 3Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.