Burisonové knedlíky pro celiatiky

67 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125mililitrůVoda pitná
    • 1,5lžičkyCukr krystal
    • 20gramůDroždí sušené
    • 1kusVejce slepičí
    • 200gramůMouka bezlepková Mantler
    • 200gramůMouka Promix Uni
    • 2gramySůl
    • 1lžíceBurisony
    • 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr, na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do něj vmícháme celé vejce s vodou, ochutíme solí. Do směsi postupně zaděláváme mouku. Množství mouky by mělo být takové, aby vzniklé těsto bylo tužší - z těsta chceme vytvarovat knedlíky. Před koncem hnětení přidáme do těsta burisony. Vytvarujeme knedlíky, uložíme do hrnce kynout: do hlubkého a širokého hrnce vlijeme vodu a pařák na knedlíky. Na pařák rozložíme plátno (utěrku) a na texilii uložíme knedlíky, přikryjeme pokličkou. Knedlíky necháme na zahřáté plotně (nejlépe na plotně ještě teplé od předchozího vaření) kynout cca 20 minut. Poté pod hrncem zapálíme plamen a knedlíky uvaříme. Budou hotové, až na špejli, kterou do nich zapíchneme, nezůstane těsto. Knedlíky podáváme horké, rozkrájené na plátky k teplým masům a omáčkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.