Burisónové knedlíky z bílků
80 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka bezlepková
- 60gramůBurisony
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2gramySůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
266 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.
- 2Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
- 3Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.
- 4Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.