Burisónové knedlíky z bílků

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
266 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.
  • 2
    Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
  • 3
    Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.
  • 4
    Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.