Burské sušenky
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 165gramůCukr krupice
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 5lžičekSoda jedlá
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 265kusůMáslo arašídové
- 2lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
61 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem, a troubu si předehřejeme na 180 °C.
- 2Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a jedlou sodu. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme arašídové máslo a řádně promícháme. Poté vmícháme sypké ingredience a rozšlehané vejce. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.
- 3Na plech klademe kuličku z těsta asi o velikosti vlašského ořechu. Vidličkou z kuliček děláme placičky se vzorem. Pečeme 12 až 15 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout na sítu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.