Bylinkovo-sýrové lehké muffiny
50 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 70gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyProvensálské koření
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
810 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Půl lžičky másla dáme stranou a vymažeme jím 6 košíčků na muffiny. Toto dáme na 4 minuty do trouby.
- 3V misce smícháme mléko a vejce a dvě lžičky rozpuštěného másla.
- 4Ve větší misce smícháme mouku a sůl a poté opatrně vmícháme vaječnou směs. Vymícháme dohladka. Trvá to asi 2 minuty.
- 5Poté přidáme najemno nastrouhaný parmazán a koření a promícháme. Nakonec ještě vmícháme zbylé rozpuštěné máslo a směs rozdělíme do košíčků na muffiny.
- 6Pečeme 30 minut – během pečení neotvírejte troubu, nebo čepičky muffinů nevzrostou.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Bylinkovo-sýrové lehké muffiny
Výýborné muffiny 😁 Všichni si je hned zamilovali 😎