Bylinkový losos
35 min.
Ingredience
- 6kusůTymián sušený
- 5kusůRozmarýn čerstvý
- 8kusůBobkový list
- 1kilogramLosos obecný
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušený tymián, bobkové listy a větvičky rozmarýnu položíme na mřížku venkovního grilu tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Lososa položíme na bylinky. Okolo ryby rozložíme fenykl.
- 2Smícháme v misce olej a citronovou štávu a lososa směsí potřeme. Pokryjeme lososa hliníkovou fólií, aby zůstal šťavnatý.
- 3Opékáme ho 30 minut a často potíráme směsí citronové šťávy a oleje.
- 4Lososa odstraníme z grilu, pokrájíme na plátky a podáváme s fenyklem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.